nieuws

Concours Hippique Mierlo start met BrabantSportCup voor ponyruiters op D-M/Z niveau

Een van de ambities van de organisatie van CH Mierlo is het stimuleren en ondersteunen van de jeugd in de paardensport. In het kader van ‘de jeugd brengt onze toekomst’, heeft de jonge ponyruiter op alle niveaus al jaren een groot aandeel in het wedstrijdprogramma van CH Mierlo. 

Sinds enkele jaren is ook de jeugdige ruiter aanwezig in de Kampioenschappen voor Children, Junioren en Youngriders, waarbij de eerste categorie met ingang van 2019 uitbreiding krijgt met manches over drie dagen. Om de paardensport bij de jonge ponyruiter extra te stimuleren, start CH Mierlo een nieuwe competitie, De BrabantSportCup, voor combinaties op D-M/Z-niveau. Een competitie bestaande uit twee voorrondes, verreden tijdens reguliere wedstrijden op 14 april bij manege Het Zwarte Water in De Mortel en op 21 april bij Manege Heilligers in Asten.

De beste twee M- en Z-deelnemers in De Mortel en de beste, drie M- en Z-combinaties in Asten die selecteren zich in de twee wedstrijden voor de finale, direct op tijd, tijdens CH Mierlo op zondagmiddag. Deze finale wordt verreden op het hoofdterrein, in de pauze tussen de twee manches van het Kampioenschap voor Senioren. Een bijzonder en spectaculair podium voor de jonge sporter. In de voorrondes mag met meerdere pony’s worden gestart, men kan echter maar met één combinatie aan de finale deelnemen. Er zijn tevens twee wild cards gereserveerd zodat het deelnemersveld uit twaalf combinaties bestaat.

Ferry de Lits zet op zondagmiddag de feesttent op zijn kop!

Ferry de Lits, bekend door zijn deelname aan het programma Bloed, Zweet & Tranen of van zijn hits als Zacht Tikt De Regen, Joana en Ademloos Door De Nacht, verzorgt op zondagmiddag een spetterend optreden in de feesttent.

Na de huldiging van de nieuwe Nederlands Kampioen Senioren zal er in de feesttent rond ± 17:00 een feest lost barsten. Ferry de Lits zal met zijn gevarieerde repertoire en hoog entertainmentgehalte een breed publiek bereiken. Blijf dus na de huldiging nog even allemaal gezellig hangen!

Groot feest tijdens de feestavond van CH Mierlo!

Vrijdag 26 april staat er weer een feestavond op het programma zoals u van ons gewend bent. Een avond vol entertainment met Dj Eric en de Zingende Barmannen. En het mooie, de toegang is gratis!


Koningsnacht wordt één groot feest in Mierlo! De ingrediënten zijn simpel; 3 topentertainers en een keur aan meezingers en smartlappen! Makkelijker kunnen wij het niet maken, wel leuker! De Zingende Barmannen staan garant voor een avondje feest. Ze maken er een echt feestje van en zorgen er voor dat iedereen schor naar huis gaat van het meezingen! 

Ook Dj Eric is weer van de partij en zorgt dat de voetjes van de vloer gaan!

De feesttent gaat open vanaf 20:00-01:00

BrabantSport trotse partner Concours Hippique Mierlo

Na een brede oriëntatie onder sportevenementen is Concours Hippique Mierlo door BrabantSport als een van de organisaties verkozen voor een financiële ondersteuning. BrabantSport wordt hiermee een van de partners van CH Mierlo en biedt hiermee, net als alle sponsoren, mogelijkheden om enkele ambities van de organisatie waar te kunnen maken.

BrabantSportCup, een nieuwe en spannende competitie voor de jeugd
Een van de ambities van de organisatie van CH Mierlo is het stimuleren en ondersteunen van de jeugd in de paardensport. In het kader van ‘de jeugd brengt onze toekomst’, heeft de jonge ponyruiter op alle niveaus al jaren een groot aandeel in het wedstrijdprogramma van CH Mierlo. Sinds enkele jaren is ook de jeugdige ruiter aanwezig in de Kampioenschappen voor Children, Junioren en Youngriders, waarbij de eerste categorie met ingang van 2019 uitbreiding krijgt met manches over drie dagen.
Om de paardensport bij de jonge ponyruiter extra te stimuleren, start CH Mierlo een nieuwe competitie, De BrabantSportCup, combinaties op D-M/Z-niveau. Een competitie bestaande uit twee voorrondes, verreden tijdens reguliere wedstrijden.
De finale wordt verreden op het hoofdterrein in de pauze tussen de twee manches van het Kampioenschap voor Senioren. Een bijzonder en spectaculair podium voor de jonge sporter. Voorzitter Dirk Van Santvoort: “Het bestuur van CH Mierlo is zeer verheugd met deze nieuwe invulling van de samenwerking met BrabantSport. Traditiegetrouw is de zaterdag de dag van de jeugd. Honderden ponyruiters strijden dan in de diverse ponyrubrieken. Om deze jeugddag en de samenwerking met BrabantSport te benadrukken wordt de zaterdag in 2019 de BrabantSportDag.”
Talentontwikkeling is een belangrijke pijler binnen BrabantSport. Directeur Michel Reinders is dan ook blij: “Brabant barst van het talent. Die talenten vormen de kweekvijver voor onze sportieve ambities. Ik ben dan ook erg trots dat de nieuwe competitie voor de jeugd onze naam draagt.”

BrabantSportCafé
CH Mierlo is niet alleen het toneel voor topsport. Het evenement biedt ook veel ruimte voor ondernemers. Elk jaar ontmoeten gedurende vier dagen zo’n 500 ondernemers en hun relaties elkaar in de Vip-loge. In 2019 krijgt dat nog meer inhoud met het BrabantSportCafé. Een informatieve netwerkbijeenkomst geïnitieerd door Van Santvoort Makelaars, Walkro en BrabantSport die tevens de naam aan dit evenement geeft. Op het programma staat onder andere een loterij waarvan de opbrengst wordt aangeboden aan een parasportorganisatie.

BrabantSport
BrabantSport maakt Brabant sterker door sport. Binnen de organisatie bundelen de provincie Noord-Brabant, CTO Zuid, Sports & Technology en Team Brabant Sport hun krachten. Maar dat kunnen ze niet alleen. BrabantSport realiseert samen met partners; bedrijven, kennisinstellingen en overheden in Brabant, projecten op het gebied van talentontwikkelingtechnologische innovatiesuniek sportenevenementenurban sports & culture en topsporters.

Sport is één van de brandstoffen die de motor draaiende houdt, zowel op  sociaal-maatschappelijk als economisch vlak. 
Maak samen met BrabantSport de ambitie waar om Brabant sterker te maken door sport: www.brabantsport.nl
BrabantSport maakt zich daarom hard voor een beter sportklimaat, in de volle breedte.

Hospitality & Exposure brochure 2019

Van 25 tot en met 28 april 2019 bent u weer welkom tijdens Concours Hippique Mierlo. Dat geldt ook voor u als sponsor. 

Download hier de Hospitality & Exposure brochure 2019.

Strodorpbrochure nu te downloaden

CH Mierlo heeft een levendig strodorp met ieder jaar duizenden bezoekers. Ook u kunt vanaf nu een standruimte reserveren. Download de strodorpbrochure hier voor alle mogelijkheden.


Frank Schuttert Nederlandskampioen Senioren 2018

Frank Schuttert (Ommen) heeft na 2016 zijn tweede Nederlandse titel bij de springruiters veroverd. Met zijn jonge merrie Beautiful Red toonde Schuttert zijn stalen zenuwen in de laatste ronde. “Ongelooflijk”, reageert Frank Schuttert lachend. “Mijn paard heeft nog zo weinig ervaring. Ze heeft alle dagen super gesprongen.” 

Het Nederlands Kampioenschap kreeg op de finale een fantastische ontknoping. In de laatste twee ronden van de driedaagse wedstrijd veranderde nog het nodige in het klassement. Maar aan het eind was het Frank Schuttert die met zijn tienjarige merrie Beautiful Red de gouden medaille in ontvangst mocht nemen. Schuttert maakte in het laatste parcours een springfout. Leider Gerben Morsink maakte met Navarone Z twee springfouten en zakte van 1 naar 2. Ben Schröder moest ook een plaats prijsgeven na de vijf strafpunten met Davino Q en werd derde in het klassement. Schuttert steeg van plaats drie naar goud.

“Ongeloof”, is de eerste reactie van Schuttert. “Mijn merrie Beautiful Red heeft nog zo weinig ervaring. Ze heeft alle dagen super gesprongen. Voorafgaand aan het NK heeft ze nog maar twee keer 1.50m gelopen. Een paar weken geleden won ze haar eerste tweesterren Grote Prijs in Opglabbeek. Vorig jaar in Dublin won ze de jonge paarden finale.” Heeft Frank er naast zijn toppaard Chianti’s Champion er een toppaard bij het oog op de Wereldruiterspelen in Tryon in september? “Zeker weten. Beautiful Red heeft een super instelling, kan er heel makkelijk over en is heel voorzichtig. Ik ben echt heel blij met haar. En zeker als je ziet hoe snel ze zich ontwikkelt. Ik ga zeker proberen om me te plaatsen voor Tryon. Ik heb een hele goede groep paarden tot mijn beschikking.”

Vrijdag begon Schuttert het NK met een tweede plaats achter Jeroen Dubbeldam. “Ik ben direct in de aanval gegaan. Vrijdag kregen we een fout en zakten van twee naar acht in het klassement. Maar alles is nog mogelijk op de laatste dag. Ik wist niet helemaal wat ik kon verwachten met Beautiful Red, maar ze heeft het ongelooflijk goed gedaan.”

Schuttert krijgt als eerste de felicitaties van zijn trainer en werkgever Jos Lansink, zie zelf acht keer Nederlands kampioen was, en ook eigenaar is van Beautiful Red. “Frank blijft ongelooflijk koel en is een echte kampioenschapsruiter. Dat heeft hij twee jaar geleden met de titel en met de Europese titel bij de Young Riders ook al bewezen. Frank en ik rijden graag kampioenschappen. Dat is toch anders dan een Grote Prijs. Je moet je echt over meerdere dagen bewijzen”, legt Lansink uit.

Gerben Morsink was wellicht de grote verrassing op het podium. “Ik ben hartstikke tevreden. Ik heb zilver gewonnen en goud verloren. Op dag één sprong Navarone Z heel goed, de tweede dag nog beter en dan moet je het de laatste dag proberen vol te houden. De eerste ronde was een dik parcours en daar sprong hij simpel overheen. In de laatste lijn kreeg ik een fout te veel. Dat is heel zuur.”

De als derde geëindigde Ben Schröder: “Ik moet twee grote jongens voor laten gaan. Tot de laatste ronde heeft Davino Q foutloos gesprongen. Ik reed in de tweede ronde van de finale iets te voorzichtig. Maar het was een geweldig kampioenschap met veel publiek en top georganiseerd. Het is geweldig om in Mierlo te rijden.”

Bondscoach Rob Ehrens: “Het NK Mierlo is voor mij weer een belangrijke graadmeter geweest. Op het podium staat drie combinaties waar we nog veel van kunnen verwachten en veel aan kunnen hebben. Het was weer een fantastisch kampioenschap met een zeer goede organisatie, op een fantastische bodem met parcoursbouw van hoog niveau.”

Uitslag Nederlands Kampioenschap Springruiters

GOUD Frank Schuttert (Ommen), Beautiful Red (v.Casall), 8.39

ZILVER Gerben Morsink (Beuningen), Navarone Z (v.Nabab de Reve), 8.44

BRONS Ben Schröder (Tubbergen), Davino Q (v.Vingino), 8.68

Klik hier voor de volledige uitslag

Megan Laseur Kampioen Young Riders 2018

Als laatste starter moest Megan Laseur foutloos rijden om goud te winnen op het NK Young Riders, en dat was precies wat ze deed. Met haar speciale schimmeltje Cleopatra hield ze in Mierlo de zenuwen onder controle en reed ze naar de winst. Lars Kersten won zilver, Bas Moerings brons.

De kersvers kampioenen vertelde dat ze best zenuwachtig was geweest in de ring. ʺIk dacht dat de driesprong het moeilijkste zou zijn voor mij, toen ik daar foutloos door kwam werd ik wel even zenuwachtigʺ, vertelt Megan Laseur breed lachend. ʺIk dacht dat de driesprong het moeilijkste zou zijn voor mij, toen ik daar foutloos door kwam werd ik wel even zenuwachtigʺ, vertelt Megan Laseur breed lachend. ʺCleopatra is voor mij heel speciaal. Ze is pas acht en ik rijd haar nu twee jaar. Ze is heel sensibel en aan het begin was ze heel bang voor andere paarden, maar ook voor mij. Ik dacht dat is het eerste wat ik moet overwinnen. Dat ze bang is voor andere paarden is niet het probleem, dat ze bang is voor mij wel. Dat hebben we overwonnen. Nu heb ik een hele sterke band met haar. Binnen een jaar zijn we van 1.10m hier naar toe gegroeid. Ik rijd voor Alan Waldman en hij is ook eigenaar van dit paard, voor mij heeft hij haar tot nu gehouden, of ze nog heel lang blijft weet ik niet. Ik hoop natuurlijk dat ze blijft, maar ik ben reëel genoeg om te weten dat alles zijn prijs heeft. Ook mijn tweede paard deed het echt super, die heeft nog weinig ervaring, maar heeft alles gegeven wat hij kon. Nu gaan we er even van genieten en daarna is het gewoon weer maandag en gaan we weer gewoon aan het werk.ʺ

Het zilver en de dagprijs ging naar Lars Kersten met Dobbey. Op iets meer dan een balk achterstand won Bas Moerings het brons. Een minimale fout in de driesprong deed KNHS Talententeamlid Sanne Thijssen op de vierde plaats eindigen. Tristan Marchal begon de dag als klassementsleider, maar viel door springfouten terug naar plaats zeven.

Eindstand NK Young Riders

1. Megan Laseur met Cleopatra
2. Lars Kersten met Dobbey
3. Bas Moerings met Fosther

Mel Thijssen Nederlands Kampioen Junioren

Nederland heeft een nieuwe Kampioen Junioren: Mel Thijssen! Het was een spannende ontknoping bij het NK Junioren. Negen combinaties stonden voor aanvang van de laatste manche op minder dan een springfout van elkaar. Behalve goed rijden waren ook stalen zenuwen nodig voor het winnen van een medaille.

De 17-jarige Mel Thijssen is er een beetje beduusd van. ʺIk heb nog nooit eerder in de medailles gesprongen, dit is toch wel heel speciaalʺ, vertelt de jongere zus van KNHS Talententeamlid Sanne Thijssen. ʺIk kwam niet met veel verwachtingen hier naar toe, maar het ging vanaf het begin heel goed. Mijn paard sprong echt heel fijn. Ik heb hele fijne paarden, maar het moet wel gewoon gebeuren. Cartolana heb ik nu een half jaar, hij is net acht. Het is echt een super scherp paard en hij vindt het ook heel leuk om te springen. Op stal is hij best heel erg op zichzelf, maar in de ring geniet hij echt van het spel en is hij heel voorzichtig. Voor dit jaar hoop ik mee te kunnen doen aan het EK, maar er kan nog zo veel gebeuren, dit paard zou daar wel super geschikt voor zijn. Hij is heel constant en spring bijna altijd nul of met vier strafpunten.ʺ

Eindstand

  1. Mel Thijssen met Cartolana
  2. Kim Mestrom met Casanova Z
  3. Paris Morsinkhof met Bayamo

Mila Everse Nederlands Kampioen Children

Het vierde Nederlands Kampioenschap voor Children is gewonnen door Mila Everse met Tuidam. Finn Boerekamps gaf het beste partij en veroverde het zilver. Brons ging naar Lilly Engelsman en Whipped Cream. “Een kampioenschap van hoog niveau, met mooie sport en een grote groep”, aldus bondscoach Luc Steeghs.

Met 24 combinaties aan start was de deelname in het NK voor Children nog nooit zo groot. De tijd in de eerste manche en het aantal strafpunten over beide omlopen was bepalend voor de uitslag. Elf combinaties reden de eerste ronde foutloos over het parcours van Henk Linders, die de hindernissen de tweede omloop nog eens verhoogde.

Mila Everse en haar 18-jarige routinier Tuidam was na Finn Boerekamp de tweede deelnemer die foutloos bleef. Daarna lukte dat de combinaties die in de eerste omloop sneller waren dan Mila niet, waardoor Mila haar eerste titel in haar loopbaan veroverde. “Ik was de eerste ronde best zenuwachtig, maar de in de tweede was dat al beter. Ik vond de tweede ronde dan ook een stuk beter gaan. Tuidam heeft het parcours dan al gezien en dat geeft me vertrouwen. Tuidam heeft al 1.50m gelopen met Sabrina van Rijswijk. Daarna heeft mijn zus Senna haar gereden en nu rijd ik hem. Ik krijg les van mijn ouders (Mario en Mischa Everse, red). Het parcours had ik voor een deel samen met mijn moeder gelopen”, vertelt Mila. Over haar aspiraties is ze duidelijk. “Ik wil wel naar het EK voor Children, maar weet niet of dat lukt. Het liefst met mijn zus Senna of met mijn vriendinnen. 

Net als Mila Everse is nummer 2 Finn Boerekamp twaalf jaar. Hij startte twee paarden in het kampioenschap. Met Gucci bleef hij fraai twee keer foutloos. “Hij voelde heel fijn aan, maar ik had het niet verwacht van hem. Hij is nog jong en onervaren. Ik ben vorig jaar met hem in het B begonnen. Mijn tijd was niet zo snel in de eerste manche, omdat ik dacht dat het gewoon twee manches met barrage zouden zijn. Ik wam er pas laat achter dat de tijd in de eerste manche bepalend was.” Finn rijdt internationaal met zijn pony en start daarnaast drie paarden. “Mijn doel is nu toch wel het EK voor Children”, vertelt de ruiter uit Someren, die les krijgt van zijn ouders Laurens en Marianne Boerekamp en van Joris van Helmond.

Lilly Engelsman was de snelste foutloze in de eerste manche en mocht als laatste van start in de tweede. Een springfout van haar schimmel Whipped Cream, waarmee haar zus Julia drie jaar geleden Children-kampioene was, op hindernis 2 bracht haar eindresultaat op vier strafpunten wat goed was voor brons.

Bondscoach Luc Steeghs was tevreden. “We hebben mooie sport gezien met een mooie grote groep. Het was een kampioenschap van hoog niveau, waar in de tweede manche ook hoog gebouwd werd. De hindernissen stonden echt op 1.30m. Vergeleken met voorgaande jaren is het niveau een stuk hoger. Ook de rijderij is duidelijk verbeterd. Je ziet dat ze in de tweede omloop nog met de spanning om moeten leren gaan.” Complimenten van Steeghs voor de organisatie. “Het is top dat de Children hier in Mierlo hun kampioenschap kunnen rijden. Dit is een hele mooie wedstrijd waar ze veel van leren.”

Uitslag NK Springen Children

GOUD Mila Everse (Waddinxveen), Tuidam (v.Guidam), 0 – 0, 67.07 sec

ZILVER Finn Boerekamp (Someren), Gucci (v.Chelltago Z), 0 – 0, 71.99 sec

BRONS Lilly Engelsman (Berkhout), Whipped Cream (v.Cantos), 0 -4, 64.36 sec

Klik hier voor de volledige uitslag

Daan van Geel winnaar van De Grote Prijs van Geldrop-Mierlo

Het was spannend tot de laatste rit in de barage. Het was echter Daan van Geel met Escobar die foutloos bleef en met een tijd van 39.39 voorbleef op Willem greve (39,62).

Eindstand

1. Daan van Geel met Escobar

2. Willem Greve met Formidable

3. Kristian Houwen met Edinburgh

Theo Derks met Gerona Nederlands Kampioen Veteranen

Drieëndertig ruiters en amazones kwamen aan start op het NK Veteranen. Louis Konickx had een mooi parcours neergezet. Iets pittiger dan vorig jaar. Zeven ruiters en amazones wisten zich te plaatsen voor de barrage, waaronder Klaas Mostert zelfs twee keer. Het was echter Theo Derks die met het goud naar huis mag. Nederland heeft zijn eerste Kampioen voor Springruiters 2018.

Klaas Mostert had de ideale uitgangspositie doordat hij zich met twee paarden had geplaatst voor de barrage. Hij mocht als eerste starten, hield zijn hoofd koel en bleef foutloos. Jim Bankers was snel, maar had helaas er een balkje af. Rita kievit deed een goede poging, maar was net niet snel genoeg. André van den heuvel reedt een mooie foutloze rit. Jaqueline Bruse, debutante bij de Veteranen, reed voor de winst, maar moest helaas een balkje meenemen. Wim Willems, vorig jaar vijfde, ging ook voor de winst, maar was net niet snel genoeg. Klaas Mostert was in de laatste ronde 2e geworden. Theo Derks zette er echter een tandje bij en was met een super snelle ronde foutloos. Nederland heeft met Theo Derks zijn eerste Kampioen voor Springruiters 2018.